Omgeving

De Helfterkamp ligt in het hart van de Veluwe. Stuifzand, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken...Dat is de Veluwe.omgeving Helefterkamp

Direct in de omgeving van de camping vindt u natuurgebieden De renderklippen, De Kroondomeinen en De Dellen. Begraasd door een kudde Veluwse heideschapen die samen met schaapsherder Lambert Niersing door de omgeving trekken.

In Vaassen ligt het prachtige oude parkbos met grote vijvers rond het middeleeuwse kasteel De Cannenburgh. Neem een kijkje tussen het porselein en de schilderijen en laat u meevoeren met de spannende verhalen van de gids.

Een dagje wellness? Op fietsafstand van de camping ligt De Veluwse Bron. Het meest uitgestrekte wellnessresort van Nederland aan een heerlijk zwemmeer.

Voor de kinderen is er in de directe omgeving ook van alles te beleven. Ezeltje rijden bij kinderboerderij De Koperen Ezel, een dagje spelen of vissen bij recreatiepark Het Smallert of een bezoekje aan de Apenheul of Julianatoren.

Laten we niet de vele festivals vergeten: Het schaapscheerdersfeest, de Eper Paardenvierdaagse, Lepeltje Lepeltje, Jazzfestivals en het Oener Koefeest.

Er is teveel om op te noemen! Kijk voor meer leuke tips op
www.visitveluwe.nl
http://www.go-kids.nl